Hea turismiasjaline Harju-, Rapla- ja Läänemaal!
Kas otsid võimalusi, kuidas oma ettevõtet veelgi enam kestlikumaks muuta ning samal ajal pakkuda külastajatele unustamatuid maitseelamusi? Siis on see kutse just sulle!
Kutsume osalema meie kestlikkuse teemapäevale, mis käsitleb toiduturismi võimalusi mõeldes kestlikkusele. Oodatud on piirkonnas tegutsevad või alustavad toitlustusega tegelevad ettevõtted (kohvikud, restod jne), turismiettevõtted, kes pakuvad ka toitlustust, toiduteemaliste töötubade pakkujad ja sündmuste korraldajad.
Mis ees ootab:
9.30 kogunemine ja tervituskohv TOHIs
10.00 - 11.00 Liigume ühiselt ja autosid jagades külaskäigule Jäämari jäätisevabrikusse (Kiriku tee 2, Urge), kus ettevõtet tutvustab pereettevõtte üks omanikest Kaili Tuul.
Jäämari OÜ on väike-pereettevõtte, kes toodab puhtast toorainest taimset käsitööjäätist. Kuna tegemist on mikroettevõttega, siis tootmine toimub tellimuspõhiselt, mille tulemusena puuduvad suured laovarud ning sellega koos raiskamine. Jäämari tootmishoone töötab päikeseenergial.
11.15 -12.15 siirdume tagasi TOHIsse ja Priit Palk räägib džinnivabriku lugu, tutvume ka toodetega
12.30 lõuna TOHIs tuuril osalejatele
Jätkame seminariosaga, võimalus liituda ka pooleks päevaks
13.30 Kestlikud praktikad Green Key näitel- Liina Värs. keskkonnakonsultant, Green Key konsultant, Green Destinations audiitor. Ettekandes tuleb juttu Green Key ökomärgise praktilistest näidetest olulistes valdkondades - energia, vesi, jäätmed, toitlustus ja puhastamine.
Liina Värs on 11 aastase turismivaldkonna kogemusega ekspert, kelle peamised nõustamisvaldkonnad on keskkonnajuhtimine ja kestlik turism, teenusedisain, ärimudeli arendamine ning nende raames ka teeninduse, tootearenduse, personali teemad.
Liina on töötanud turismivaldkonnas ettevõtjana, mentorina, konsultandina, audiitorina ning avaliku sektori töötajana. Ta on juhtinud Ugandas tegutsevat majutusettevõtet, nõustab ettevõtjaid ning organisatsioone rohepöörde ning uute äriideede ja projektide elluviimisel. Liina on arendanud ning juhtinud keskkonnamärgist Green Key ning on sertifitseeritud Green Destinations audiitor.
15.00 kestlikkusega seotud nähtavus puhkaeestis.ee ja DMO lehel (Anneliis Jool)
15.30 Jätkusuutlik restorani pidamine- Ettevõtja kogemuslugu, Ööbiku gastronoomiatalu peremees ja peakokk Ants Uustalu:
"Olen avanud restorani kuhugi, kus ei ole mitte midagi. Täna tähistame oma 11 sünnipäeva juba. Meil on olnud koguaeg üks ja see sama meeskond. Jätkusuutlikust saab pidada ainult hea planeerimise ja ettenägelikusega."
16.30 lõpp
Registreerimine on lõppenud.
TRANSPORT: Kohilal on väga hea rongiühendus Tallinna ja Raplaga. Leia sobiv rongiaeg ning tule rongiga, sest Tohisse on jala täpselt paras 2km pikkune maa.
Kui pakud või soovid jagada oma autos kohta, siis anna sellest samuti märku registreerimisvormil!
Kontakt: Anneliis Jool, anneliis@heak.ee
Tegevust kaasrahastab Ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutus
Ettekanded:
Kestlikud praktikad Green Key näitel_Liina Värs
Kuidas me kestlikkusega läbi DMO tegeleme_Anneliis Jool